Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem

Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem

Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem

Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem 4.43/5 (88.57%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na kokosovou žemlovku s kokosovým přelivem

  • 3 šálky nakrájených rohlíků (nebo bageta)
  • 5 vajec
  • 2 šálky kokosovo-mandlového mléka
  • 1/2 šálku kokosového mléka (z plechovky)
  • 1/2 šálku krystalového cukr
  • 1/2 hrnku kokosových vloček
  • kokosový olej nebo máslo na vymazání formy

Ingredience - co budete potřebovat na kokosový krém

  • 1/2 šálku cukru
  • 1 polévková lžíce. mouky
  • Špetka skořice a soli
  • 1/2 šálku kokosového mléka
  • 3/4 šálku mandlovo-kokosového mléka

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Zapékací mísu si vymažte kokosovým olejem nebo máslem. Dejte kostky rohlíků rovnoměrně na dno zapékací mísy.
  2. V misce vymíchejte metličkou vejce, kokosové mléko, mandlovo-kokosové mléko a cukr. Nalijte tuto kokosovou směs opatrně do pánve s rohlíky.
  3. Horní vrstvu pokryjte kokosovými vločkami dle chuti (nebo nasypte strouhaný kokos). Přikryjte alobalem.
  4. Pečeme 30 minut. Po 30 minutách, odstraňte alobal (nebo potravinovou fólii) a nadále pečeme dalších 10 minut. Prostě žemlovka musí být upečena pěkně dozlatova, takže toto hlídejte.
  5. Zatímco se žemlovka peče, udělejte si kokosový přeliv. Smícháte všechny ingredience v menším rendlíku a zahřejeme na mírném ohni. Nepřetržitě míchejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Zalijeme žemlovku tímto přelivem a můžeme podávat.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*