Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem
Kokosová žemlovka s kokosovým přelivem
Ingredience - co budete potřebovat na kokosovou žemlovku s kokosovým přelivem
- 3 šálky nakrájených rohlíků (nebo bageta)
- 5 vajec
- 2 šálky kokosovo-mandlového mléka
- 1/2 šálku kokosového mléka (z plechovky)
- 1/2 šálku krystalového cukr
- 1/2 hrnku kokosových vloček
- kokosový olej nebo máslo na vymazání formy
Ingredience - co budete potřebovat na kokosový krém
- 1/2 šálku cukru
- 1 polévková lžíce. mouky
- Špetka skořice a soli
- 1/2 šálku kokosového mléka
- 3/4 šálku mandlovo-kokosového mléka
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Zapékací mísu si vymažte kokosovým olejem nebo máslem. Dejte kostky rohlíků rovnoměrně na dno zapékací mísy.
- V misce vymíchejte metličkou vejce, kokosové mléko, mandlovo-kokosové mléko a cukr. Nalijte tuto kokosovou směs opatrně do pánve s rohlíky.
- Horní vrstvu pokryjte kokosovými vločkami dle chuti (nebo nasypte strouhaný kokos). Přikryjte alobalem.
- Pečeme 30 minut. Po 30 minutách, odstraňte alobal (nebo potravinovou fólii) a nadále pečeme dalších 10 minut. Prostě žemlovka musí být upečena pěkně dozlatova, takže toto hlídejte.
- Zatímco se žemlovka peče, udělejte si kokosový přeliv. Smícháte všechny ingredience v menším rendlíku a zahřejeme na mírném ohni. Nepřetržitě míchejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Zalijeme žemlovku tímto přelivem a můžeme podávat.