Žemlovka z loupáků

Žemlovka z loupáků

Žemlovka z loupáků

Žemlovka z loupáků 4.13/5 (82.50%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku z loupáků

  • 10-12 ks klasických sladkých loupáčků s mákem (kus cca 40g)
  • 7-8 středně velkých jablek
  • 1/2 litru mléka (plnotučného)
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • skořici, máslo a cukr krupice
  • 3/4 l mléka na namočení loupáčků

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Loupáčky si nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Máčíme je ve vlažném oslazeném mléce, vymačkáme a pokládáme do malé zapékací mísy, která je vymazaná máslem. Doporučujeme použít menší zapékací mísu. Recept bude na 3 vrstvy.
  2. Na loupáčky dáme část nahrubo nastrouhaných a oloupaných jablek. Pokud mají jablka hodně šťávy, částečně jí vymáčkněte. Posypeme skořicí a cukrem. Polijeme půlkou a uvařeného pudinku.
  3. Dáme další část loupáků, jablek a zbytek pudinku. Prostě postupujte jako u první vrstvy a děláte vrstvy další.
  4. Poslední vrstva bude z loupáčků a nahoru nakrájejte několik plátků másla.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů asi 40-45 minut na spodním roštu. Pamatujte na to, že každému peče trouba jinak, tak to raději hlídejte.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*