Ananasová žemlovka
Ananasová žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat na ananasovou žemlovku
- 3/4 bochníku toustového chleba
- 4 vejce
- 400g drceného ananasu
- Půl šálku roztátého másla
- 1 hrnek cukru
- Sůl
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Nakrájejte chleba na kostky. Měli byste mít dostatek kusů k vyplnění zapékací misky. Umístěte chléb do velké mísy a necháme odstát nezakryté po dobu nejméně hodiny. Chcete, aby chléb byl trochu ztvrdlý tak, že zůstane pevný, když přidáte krém.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů. Lehce vymažte zapékací misku a dejte stranou.
- Ve velké míse rozbijte vejce a smíchejte s plechovkou drceného ananasu, rozpuštěným máslem a cukrem. Poté, co pečlivě směs vymícháte nalijte na kostky chleba. Opatrně promíchejte a nechte toustový chléb nasáknout směs.
- Pečeme po dobu 45 minut nebo dozlatova. Můžeme podávat polité jemně javorovým sirupem nebo medem.