Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní 4.38/5 (87.50%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat borůvkovou žemlovku

  • 6 šálků starších rohlíků nakrájených na kostky
  • 2 šálky borůvek (čerstvé nebo mražené)
  • 1/2 šálku krájených mandlí
  • 3 šálky plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Trocha javorového sirupu nebo medu
  • Špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na náplň

  • 1 balení (250 g), smetanového sýru
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Máslem vymažte zapékací mísu a dejte ji chvíli stranou.
  2. Ve středně velké míse udělejte mléko-vaječnou směs: smíchejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo, javorový sirup (nebo trochu medu) a sůl a šlehejte, dokud nebude vše pořádně promícháno.
  3. V jiné malé misce si udělejte směs z cheesecake: rozbijte smetanový sýr vidličkou, přidejte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu a dobře promíchejte.
  4. Naskládejte polovinu kostek z rohlíku do spodní části zapékací mísy, na to dejte potom 1 šálek borůvek. Pomocí lžičky přidejte cheesecake směs a udělejte pěknou vrstvu. Pak zase dejte zbývající kostky pečiva a následuje druhý šálek borůvek.
  5. Nalijte na to mléčnou směs. Ujistěte se, že všechny kostky pečiva se navlhčí (pomožte tomu špachtlí v případě potřeby). Nechte po dobu alespoň 1 hodinu (nebo až do 24 hodin), v chladničce.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Posypeme žemlovku mandlemi. Přikryjte pokličkou (nebo fólií či alobalem) a pečte 30 minut. Pak dejte pokličku (fólii či alobal) pryč a pokračovat v pečení po dobu dalších 15-20 minut, dokud horní vrstva nebude nafouknutá a pěkně zlatavá. Po vytáhnutí nechte chladnout po dobu alespoň 10 minut.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*