Broskvová žemlovka
Broskvová žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat na broskvovou žemlovku
- 6 starších rohlíků,
- 300 ml mléka,
- 2 vejce,
- 100 g sušených rozinek,
- 250 g tvarohu,
- 1 konzervu broskví,
- 2 PL krystalového cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 3 PL rumu.
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Zapékací mísu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Mezi tím si rohlíky nakrájíme na kolečka a namáčíme v mléce, jen tolik, aby rohlíky zvlhly, ale aby se nerozmočily a ukládáme na dno zapékací mísy.
- Předem namočené rozinky do rumu rozmícháme s tvarohem, se žloutky a vanilkovým cukrem. Broskve si nakrájíme na měsíčky.
- Na rohlíky dáme vrstvu tvarohu, pak vrstvu broskví a opět rohlíky namočené v mléce. Pečeme při 200 °C cca 10 minut, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 15 minut.
- Před dopečením přidáme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přidali 2PL krystalového cukru. Pečeme ještě dalších cca 10 min, dokud sníh nezhnědne. Pokud máte po ruce můžete přidat i sekané ořechy. Chuť žemlovky určitě vylepší.