Čokoládová žemlovka

Čokoládová žemlovka

Čokoládová žemlovka

Čokoládová žemlovka 4.33/5 (86.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na čokoládovou žemlovku

  • 1 vánočka nebo sladký toastový chléb,
  • 100 g rozpuštěného másla,
  • 250 ml sladké smetany,
  • 350 ml mléka,
  • 4 vejce,
  • 120 + 50 g čokolády na vaření,
  • 50 g moučkového cukru, případně více podle chuti,
  • kousek másla na vymazání nádoby
  • nasekané mandle na posypání

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Vánočku nakrájíme na plátky, nebo natrháme na stejně velké kousky. Do máslem vymazané keramické nádoby poklademe kousky vánočky a polijeme je rovnoměrně rozpuštěným máslem.
  2. V hrnci zahřejeme smetanu s mlékem a cukrem, až začne vřít, vypneme vařič .. Přidáme nalámanou čokoládu (120 g) a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout a přišleháme vejce.
  3. Vylijeme část tekutiny rovnoměrně na vánočku, necháme pár minut nasáknout a poté vylijeme zbytek.
  4. Zbytek čokolády posekáme na malé kousky a posypeme ní povrch žemlovky.
  5. Pečeme při teplotě 170 stupňů Celsia asi 40-45 minut.
  6. Nakonec posypeme nasekanými mandlemi.
  7. Podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem, nebo podle chuti i se zmrzlinou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*