Hrnečková žemlovka s mandarinkami
Hrnečková žemlovka s mandarinkami
Ingredience - co budete potřebovat na hrnečkovou žemlovku s mandarinkami
- 4 malé bagety,
- 3 mandarinky,
- 2 vejce,
- 1 hrnek smetany na šlehání,
- 1 hrnek mléka,
- 2 lžíce krystalového cukru,
- 1 lžíce hnědého cukru,
- máslo na vymazání hrnečků
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Mandarinky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bagety nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Každý plátek namočíme v mléce. Čtyři menší hrnky vymažeme máslem a dáme do nich střídavě plátky bagety a mandarinky.
- Vejce rozšleháme se smetanou, zbylým mlékem a s krystalovým cukrem. Směs nalijeme do hrníčků přibližně do jejich poloviny.
- Každou porci posypeme hnědým cukrem. Pečeme přibližně 25 minut v troubě vyhřáté na 160-180 °C (dle typu trouby). Ihned po upečení podáváme.