Kokosová žemlovka
Kokosová žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat na kokosovou žemlovku
- 3/4 šálku třtinového cukru
- 3 šálky mandlového mléka (nebo sojového mléka) s vanilkovou příchutí (dle chuti)
- 4 střední vejce
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 šálku kokosového nebo tmavého rumu (opět dle chuti)
- 2 šálky nastrouhaného kokosu
- 1 bochník celozrnného pečiva, nakrájíme na kostky
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Předehřejte troubu na 170 °C. Zapékací mísu si vymažte máslem.
- Ve velké míse si spolu rozšleháme cukr, mandlové mléko, vejce, muškátový oříšek, skořici, sůl a rum (pokud máte, dejte i pár kapek kokosového extraktu).
- Vmíchejte 1 a 1/2 šálku kokosových vloček.
- Jemně vmícháme kostky chleba, a rovnoměrně je pokryjeme mléčnou směsí (necháme nasát).
- Dejte tuto mléčnou směs s chlebem do připravené mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.
- Pak pečeme 25 minut.
- Posypeme zbývajícím 1/2 šálkem kokosových vloček a pečte dalších 25 minut. Podáváme teplé.