Maková žemlovka
Maková žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat makovou žemlovku
- 1 velkou bílou bagetu – den starou (nebo několik bílých rohlíků)
- 100-120g máku
- 100-120g moučkového cukru
- 3 žloutky
- kůra z 1 citronu
- 2 šálky mléka
- 1 a půl šálku smetany
- 2 lžíce másla
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Zahřejte mléko, smetanu a máslo, dokud se máslo neroztaví. Přidejte vaječné žloutky a dobře promíchejte.
- Přidejte citronovou kůru, mletý mák a cukr.
- Vymažte máslem zapékací mísu. Nakrájenou bagetu nechte nasáknout mléčnou směsí a dejte do zapékací mísy. Nalijte zbytek mléčné směsi s mákem do připraveného pekáče. Pečeme při 180 stupních po dobu 20-25 minut.
- Podáváme posypané moučkovým cukrem.