Maková žemlovka

Maková žemlovka

Maková žemlovka

Maková žemlovka 4.09/5 (81.82%) 11 votes

Ingredience - co budete potřebovat makovou žemlovku

  • 1 velkou bílou bagetu – den starou (nebo několik bílých rohlíků)
  • 100-120g máku
  • 100-120g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • kůra z 1 citronu
  • 2 šálky mléka
  • 1 a půl šálku smetany
  • 2 lžíce másla

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Zahřejte mléko, smetanu a máslo, dokud se máslo neroztaví. Přidejte vaječné žloutky a dobře promíchejte.
  2. Přidejte citronovou kůru, mletý mák a cukr.
  3. Vymažte máslem zapékací mísu. Nakrájenou bagetu nechte nasáknout mléčnou směsí a dejte do zapékací mísy. Nalijte zbytek mléčné směsi s mákem do připraveného pekáče. Pečeme při 180 stupních po dobu 20-25 minut.
  4. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*