Malinová žemlovka

Malinová žemlovka

Malinová žemlovka

Malinová žemlovka 4.63/5 (92.50%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat malinovou žemlovku

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 400 ml smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 vajec + 1 žloutek (velký)
  • 150g cukru krupice
  • 250g starších bílých rohlíků nebo briošky nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté
  • 50 g másla
  • 350g malin
  • 100 ml whisky (nemusí být)
  • troška moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Přiveďte mléko, smetanu a špetku soli do varu. Vypněte plotnu a přidejte vanilkový extrakt.
  2. Rozbijte vejce do mísy, přidejte jeden žloutek a cukr. Do toho nalijte mléčnou směs a nezapomeňte stále míchat.
  3. Rozehřejte troubu na 180 °C.
  4. Vemte nakrájené bílé rohlíky a namažte je máslem. Skládejte je na dno zapékací mísy. Trochu je polijte mléčnou směsí, aby ji nasákly. Na to dejte maliny dle chuti a může polít trošičkou whisky (pokud máte chuť).
  5. Vemte zbytek rohlíků a nechte je nasáknout mléčnou směsí. Pak je dejte opět nahoru. Na to opět trochu malin.
  6. Dejte takto naskládanou žemlovku na vyšší zapékací plech a zalijeme to vařící vodou okolo misky (tak do poloviny). Pečeme takto 40 až 45 minut, dokud nebude žemlovka na povrchu zlatavá. Nechte vychladnout, můžete posypat moučkovým cukrem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*