Medová žemlovka s jablky
Medová žemlovka s jablky
Ingredience - co budete potřebovat na medovou žemlovku s jablky
- 7-8 starších rohlíků
- Půlka vánočky
- 1/2 l mléka
- 4 vejce
- 3 lžíce medu
- 4-5 jablek
- máslo
- rozinky + brusinky
- mleté nebo sekané vlašské ořechy
- skořice namletá
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Nakrájíme si rohlíky a vánočku pěkně na plátky (tato žemlovka se dá udělat i z toustového chleba). Všechna jablka oloupeme, nastrouháme na plátky a pokapeme citronem.
- Do větší mísy si dáme mléko, přidáme 3 lžíce medu a zašleháme se 4 vejci.
- Zapékací mísu si vytřeme máslem, namáčíme rohlíky do našlehaného mléka a klademe do mísy i do stran. Pak naklademe nastrouhaná jablka, posypeme ořechy, brusinkami, rozinkami a skořicí (dle chuti, kolik máte rádi).
- Na horní vrstvu žemlovky namáčíme vánočku a zakryjeme jablky. Potřeme máslem a pečeme dozlatova – na 180 stupňů tak 30-35 minutek.