Nepečená ořechová žemlovka
Nepečená žemlovka s vlašskými ořechy
Ingredience - co budete potřebovat na nepečenou ořechovou žemlovku
- 2-3 rohlíky,
- 1 l mléka,
- 250 g cukru krystal,
- 100 g moučkového cukru,
- 300 g mletých vlašských ořechů,
- špetku strouhané citronové kůry,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 150 g másla
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Rohlíky nakrájíme na větší, asi 2 cm silná kolečka. Mléko svaříme s krystalovým a vanilkovým cukrem a s citrónovou kůrou. Máslo rozpustíme a dáme vychladnout.
- Rohlíky dáme na větší sítko a přelijeme vařícím mlékem. Tekutinu pod sítkem zachytíme a postup zopakujeme, až se většina mléka vsákne do rohlíků.
- Rohlíky rozdělíme na talíře a posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.