Pudinková žemlovka
Pudinková žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat na pudinkovou žemlovku
- 1 ks vánočka
- 1 litr mléka
- 2 vejce
- 4 oloupaná jablka
- 1 pudink vanilkový
- 250 g tvarohu – hrudkovitý
- 1 balení vanilkového cukru
- čokoládová poleva
- cukr krystal dle chuti
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Jako první si uvaříme vanilkový pudink z 0,5 l mléka a 2-3 lžící cukru. Nastrouháme si jablka a připravíme si tvaroh, který smícháme s jedním vajíčkem, vanilkovým cukrem a lžící cukru.
- Vánočku si pokrájíme, jako když ji jdeme jíst a vložíme do větší nádoby vedle sebe (např. na pekáč). Do zbylého mléka přidáme jedno vejce, 1 lžíci cukru a rozmícháme. Zalijeme tím vánočku. Zapékací mísu si vytřeme máslem.
- Do zapékací mísy naskládáme první polovinu namočené vánočky, na to přidáme nastrouhaná jablka, polijeme uvařeným pudinkem a na pudink opatrně dáváme lžící připravený tvaroh. Nakonec přijde druhá polovina vánočky.
- Žemlovku dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme jen pokud povrch žemlovka ztmavne resp. zhnědne. Cca na 170 stupňů tak 25 minut (záleží na troubě, někde i 35 minut). Vychladlou žemlovku polijeme čokoládovou polevou.