Slaná žemlovka se slaninou a hráškem

Slaná žemlovka se slaninou a hráškem

Slaná žemlovka se slaninou a hráškem

Slaná žemlovka se slaninou a hráškem 4.20/5 (84.00%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku se slaninou a hráškem

  • 6 housek nebo rohlíků,
  • 500 ml mléka,
  • 100 g slaniny,
  • 1 malá konzerva hrášku,
  • 2 vejce,
  • tuk na vymazání formy,
  • strouhanka na vysypání formy,
  • sůl dle chuti

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce ji osmahneme na pánvičce. V mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a slaninu.
  2. Housky nebo rohlíky (dle chuti) nakrájíme na malé kostičky
  3. Zapékací mísu vymažeme, vysypeme strouhankou a pokryjeme rovnoměrnou vrstvou rohlíků. Posypeme je hráškem a zalijeme částí mléka se slaninou.
  4. Postup opakujeme několikrát (dokud máme ingredience). Žemlovku zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova – cca 170-180 stupňů a čas asi 35-40min. Prostě pěkně dozlatova.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*