Slaná žemlovka se slaninou a hráškem
Slaná žemlovka se slaninou a hráškem
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku se slaninou a hráškem
- 6 housek nebo rohlíků,
- 500 ml mléka,
- 100 g slaniny,
- 1 malá konzerva hrášku,
- 2 vejce,
- tuk na vymazání formy,
- strouhanka na vysypání formy,
- sůl dle chuti
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce ji osmahneme na pánvičce. V mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a slaninu.
- Housky nebo rohlíky (dle chuti) nakrájíme na malé kostičky
- Zapékací mísu vymažeme, vysypeme strouhankou a pokryjeme rovnoměrnou vrstvou rohlíků. Posypeme je hráškem a zalijeme částí mléka se slaninou.
- Postup opakujeme několikrát (dokud máme ingredience). Žemlovku zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova – cca 170-180 stupňů a čas asi 35-40min. Prostě pěkně dozlatova.