Vanilková žemlovka s whisky

Vanilková žemlovka s whisky

Vanilková žemlovka s whisky

Vanilková žemlovka s whisky 4.40/5 (88.00%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na vanilkovou žemlovku s whisky

  • 200 g toastového chleba
  • 1/2 šálku rozinek
  • 2 PL citronové šťávy
  • 0,5 dl whisky
  • 2 ks vejce
  • 1/2 šálku cukru
  • 1,5 šálku plnotučného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g másla
  • Na polití: pudinkový prášek s pravou vanilkou, mléko, cukr

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Rozinky propláchněte vodou a zalijeme je citronovou šťávou a whisky. Necháme odstát asi 20 minut, aby dobře nasákly.
  2. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opečeme trošku na pánvi.
  3. Menší zapékací formu nebo mísu vymažeme máslem a vysypeme do ní chléb. Rovnoměrně posypeme rozinkami a polijeme tekutinou, která nevsákla.
  4. V míse rozšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko a vanilkový extrakt a touto směsí zalijeme chléb. Necháme odstát asi čtvrt hodinku. Na vrch poklademe tenké plátky másla, dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova (cca na 180 stupňů asi 30 minut).
  5. Puding uvaříme podle návodu (můžeme ho udělat i trochu řidší) a podáváme ho se žemlovkou (polijeme jím žemlovku).

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*