Višňová žemlovka

Višňová žemlovka

Višňová žemlovka

Višňová žemlovka 4.25/5 (85.00%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat žemlovku s vlašskými ořechy

  • 2 vánočky
  • 4 žloutky nebo 2 celá vejce
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 150 g lískových ořechů pražených
  • 200 g vypeckovaných višní
  • 1 tvaroh
  • 1 litr mléka
  • 2 skořicové cukru

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. V mléce si rozpustíme vanilkový cukr, 4 žloutky (pokud chcete na vrch bílkový sníh) nebo 2 celá vejce pokud chcete žemlovku bez sněhu, a 5 lžic moučkového cukru.
  2. Vánočku nakrájenou na krajíčky namáčíme v takto udělaném mléce a ukládáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo do zapékací formy. Uděláme jednu vrstvu, a pak posypeme nastrouhanými ořechy, višněmi a jeden tvaroh. Pak posypeme skořicovým cukrem.
  3. Pak uděláme druhou vrstvu z vánočky. (Můžete udělat i dvě vrstvy s nádivkou) záleží jak vysokou chcete žemlovku mít.
  4. Pokud děláte bílkový sníh na vrch tak bychom doporučovali jednu silnější vrstvu náplně. Pokud bez sněhu tak dvě vrstvy náplně. Ale záleží na vás samozřejmě.
  5. Potom pečeme žemlovku při 180 °C cca 30 minut.
  6. Chcete-li sníh tak: 4 bílky se špetkou soli, 200 g krystalového cukru, 2 polévkové lžíce šťávy z citronu to jsou suroviny na sníh. Smícháme a vyšleháme.
  7. Cca 10 minut před dopečením natřeme na žemlovku sníh a pak dopečeme.
  8. Nakrájenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem podlijeme višňovou šťávou a podáváme.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*