Višňová žemlovka
Višňová žemlovka
Ingredience - co budete potřebovat žemlovku s vlašskými ořechy
- 2 vánočky
- 4 žloutky nebo 2 celá vejce
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 5 lžic moučkového cukru
- 150 g lískových ořechů pražených
- 200 g vypeckovaných višní
- 1 tvaroh
- 1 litr mléka
- 2 skořicové cukru
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- V mléce si rozpustíme vanilkový cukr, 4 žloutky (pokud chcete na vrch bílkový sníh) nebo 2 celá vejce pokud chcete žemlovku bez sněhu, a 5 lžic moučkového cukru.
- Vánočku nakrájenou na krajíčky namáčíme v takto udělaném mléce a ukládáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo do zapékací formy. Uděláme jednu vrstvu, a pak posypeme nastrouhanými ořechy, višněmi a jeden tvaroh. Pak posypeme skořicovým cukrem.
- Pak uděláme druhou vrstvu z vánočky. (Můžete udělat i dvě vrstvy s nádivkou) záleží jak vysokou chcete žemlovku mít.
- Pokud děláte bílkový sníh na vrch tak bychom doporučovali jednu silnější vrstvu náplně. Pokud bez sněhu tak dvě vrstvy náplně. Ale záleží na vás samozřejmě.
- Potom pečeme žemlovku při 180 °C cca 30 minut.
- Chcete-li sníh tak: 4 bílky se špetkou soli, 200 g krystalového cukru, 2 polévkové lžíce šťávy z citronu to jsou suroviny na sníh. Smícháme a vyšleháme.
- Cca 10 minut před dopečením natřeme na žemlovku sníh a pak dopečeme.
- Nakrájenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem podlijeme višňovou šťávou a podáváme.