Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem
Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s arašídovým máslem a jahodovým džemem
- 8 velkých plátků bílého toastového chleba
- 4 velké PL arašídového másla (cca 90 g)
- 4 velké PL jahodového džemu (cca 110 g)
- 4 velké PL rozpuštěného másla
- 250 ml smetany na šlehání
- 80 ml mléka
- 2 vejce + 1 žloutek
- 50 g krupicového cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 3 PL hnědého cukru
- 1 zarovnaná lžička mleté skořice
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Troubu předehřejte na 200 stupňů. Rozložte si před sebe plátky chleba. Čtyři natřete burákovým máslem a 4 natřete džemem. Každý jeden arašídový toast spojte s jedním džemovým, takže vám vzniknou 4 sendviče.
- Každý sendvič pak po obou vnějších stranách potřete rozpuštěným máslem. Každý sendvič pak dva krát šikmo překrojte, aby vám vznikly 4 malé trojúhelníčky. Trojúhelníčky pak poklademe do zapékací mísy.
- V misce smíchejte metličkou smetanu, mléko, vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Zalijte jimi rovnoměrně sendviče v zapékací míse.
- Žemlovku posypte po povrchu hnědým cukrem a skořicí. Pečte cca 35-40 minut.