Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem

Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem

Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem

Žemlovka s arašídovým máslem a jahodovým džemem 4.33/5 (86.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s arašídovým máslem a jahodovým džemem

  • 8 velkých plátků bílého toastového chleba
  • 4 velké PL arašídového másla (cca 90 g)
  • 4 velké PL jahodového džemu (cca 110 g)
  • 4 velké PL rozpuštěného másla
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 80 ml mléka
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 3 PL hnědého cukru
  • 1 zarovnaná lžička mleté skořice

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Rozložte si před sebe plátky chleba. Čtyři natřete burákovým máslem a 4 natřete džemem. Každý jeden arašídový toast spojte s jedním džemovým, takže vám vzniknou 4 sendviče.
  2. Každý sendvič pak po obou vnějších stranách potřete rozpuštěným máslem. Každý sendvič pak dva krát šikmo překrojte, aby vám vznikly 4 malé trojúhelníčky. Trojúhelníčky pak poklademe do zapékací mísy.
  3. V misce smíchejte metličkou smetanu, mléko, vejce, žloutek a vanilkový extrakt. Zalijte jimi rovnoměrně sendviče v zapékací míse.
  4. Žemlovku posypte po povrchu hnědým cukrem a skořicí. Pečte cca 35-40 minut.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*