Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré 4.56/5 (91.11%) 9 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s jablkovým pyré

  • 400 g vánočky z předchozího dne,
  • 600 g jablečného pyré,
  • 2 lžíce rumu,
  • špetka mleté skořice,
  • 800 ml mléka,
  • 180 g krystalového cukru,
  • 5 vajec,
  • 120 g másla,
  • 50 ml smetany,
  • 30 g hladké mouky,
  • 80 g mandlových lupínků,
  • máslo na vymazání formy,
  • skořicový cukr na posypání

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Jablečné pyré smícháme s rumem, 2 PL cukru a se skořicí. Pekáč nebo formu na zapékání vymažeme máslem.
  2. Polovinu plátků vánočky rozložíme do formy, natřeme na ně ochucené jablečné pyré a přikryjeme zbylými plátky vánočky. Mléko rozmícháme s vejci a se 4 PL cukru, nalijeme do formy a žemlovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 minut.
  3. Máslo rozpustíme, smícháme s moukou, mandlemi se zbylým cukrem a smetanou. Směs rovnoměrně rozložíme na předpečenou žemlovku (po 25 minutách) a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*