Žemlovka s jablky a brusinkami
Žemlovka s jablky a brusinkami
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s jablky a brusinkami
- 5 starších rohlíků
- 3 vejce
- 150 g másla
- 200 ml mléka
- 1 ks jogurt řeckého typu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 PL krystalového cukr
- 1 KL mleté skořice
- 100 g brusinek
- 1 hrst rozinek
- 6 jablek strouhaných
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Nastrouhaná jablka posypeme skořicí, přidáme cukr, rozinky a brusinky.
- Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, mléko. Rohlíky nakrájíme na menší kousky a dáme je to této směsi namočit. Z bílků vyšleháme sníh, který pak také vmícháme. Přidáme i jogurt. Polovinu směsi dáme do mísy na zapékání.
- Na směs navrstvíme náplň z jablek. Přikryjeme druhou částí směsi.
- Pečeme cca 30 min. na 170-180 stupňů, dle potřeby i více.