Žemlovka s rebarborou

Žemlovka s rebarborou

Žemlovka s rebarborou

Žemlovka s rebarborou 3.86/5 (77.14%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s rebarborou

  • 500 g rebarbory,
  • 6 housek nebo rohlíků,
  • 300 ml mléka,
  • 80 g másla,
  • 3 lžíce cukru,
  • 2-3 vejce,
  • 4 lžíce moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • mletá skořice,
  • máslo na vymazání mísy,
  • strouhanka

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Housky (rohlíky) nakrájíme na plátky, a dáme do hlubší mísy. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm krystalový cukr cukr a máslo, vylijeme na housky a zakryjte necháme chvilku odstát. Pak přimícháme rozšlehaná vejce.
  2. Rebarboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru se špetkou ml. skořice a promícháme.
  3. Mísu vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Na dno vložíme polovinu rohlíky, na ně navrstvíme připravenou rebarboru a zakryjeme ji druhou polovinou rohlíků.
  4. Dáme péct do vyhřáté trouby. 175 stupnu asi 30 minut. Na vrchní vrstvu naneseme ušlehaný sníh z bílků a trochu cukru a pečeme do zlatavé barvy.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*