Žemlovka s rebarborou
Žemlovka s rebarborou
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s rebarborou
- 500 g rebarbory,
- 6 housek nebo rohlíků,
- 300 ml mléka,
- 80 g másla,
- 3 lžíce cukru,
- 2-3 vejce,
- 4 lžíce moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- mletá skořice,
- máslo na vymazání mísy,
- strouhanka
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Housky (rohlíky) nakrájíme na plátky, a dáme do hlubší mísy. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm krystalový cukr cukr a máslo, vylijeme na housky a zakryjte necháme chvilku odstát. Pak přimícháme rozšlehaná vejce.
- Rebarboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru se špetkou ml. skořice a promícháme.
- Mísu vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Na dno vložíme polovinu rohlíky, na ně navrstvíme připravenou rebarboru a zakryjeme ji druhou polovinou rohlíků.
- Dáme péct do vyhřáté trouby. 175 stupnu asi 30 minut. Na vrchní vrstvu naneseme ušlehaný sníh z bílků a trochu cukru a pečeme do zlatavé barvy.