Žemlovka s vanilkovým šodó
Žemlovka s vanilkovým šodó
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s vanilkovým šodó
- 8 rohlíků
- 1 l mléka
- 12 vajec (6 na žemlovku a 6 na sníh a šodó)
- cukr
- skořice
- vanilka
- 250 ml smetany
- citron
- 6 jablek
- 125 g másla
- 500 g tvarohu
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Rohlíky nakrájíme na kolečka a dobře je namočíme ve směsi rozšlehaných 6 vajec, mléka a cukru.
- Plech vymažeme a dno „vysteleme“ polovinou namočených rohlíků.
- Tvaroh utřeme s vanilkovým luskem a 4 lžícemi cukru. Jablka nastrouháme a smícháme se skořicí, cukrem a citrónovou šťávou.
- A pustíme se do vrstvení. Na rohlíky dáme tvarohovou vrstvu, pak vrstvu jablek a zakončíme opět vrstvou rohlíků. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca asi 45-60 minut při 180 ° C.
- Mezitím si připravíme sníh a krém. Bílky utřeme s 2 PL cukru na tuhý sníh. Takto připravený sníh natřeme před dopečením na žemlovku a dopečeme dozlatova.
- Vanilkové šodó si připravíme tak, že nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme 250 ml smetany ve které jsme vyvařit vanilkový lusk.
- Kdo má rád, může nakonec ozdobit rozinkami.