Žemlovka z uzené klobásy
Žemlovka z uzené klobásy
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku z uzené klobásky
- 1 bochník toustového chleba, nakrájíme na kostičky
- 1/2 balení baby špenátu, déme do mikrovlnné trouby na 30 sekund
- 370 g klobásky dle chuti, nějaká kvalitní samozřejmě
- 1 šálek mléka
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
- Černý pepř dle chuti
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Předehřejte troubu na 220˚C.
- Nakrájejte toustový chléb (nebo jiné pečivo, které jste vybrali) na kostky a dejte do velké mísy.
- Smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř a zalijeme chléb. Promíchejte a nechte máčet po dobu 10-20 minut.
- Přidejte klobásu a špenát a dobře promíchejte. Nalijte směs do lehce vymazané zapékací mísy.
- Pečeme asi 20 minut. Až bude žemlovka pěkně zlatá prostě.
- Podávejte se zeleninovým salátem dle chuti nebo s nakrájenou zeleninou.