Žemlovka z uzené klobásy

Žemlovka z uzené klobásy

Žemlovka z uzené klobásy

Žemlovka z uzené klobásy 4.17/5 (83.33%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku z uzené klobásky

  • 1 bochník toustového chleba, nakrájíme na kostičky
  • 1/2 balení baby špenátu, déme do mikrovlnné trouby na 30 sekund
  • 370 g klobásky dle chuti, nějaká kvalitní samozřejmě
  • 1 šálek mléka
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • Černý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Předehřejte troubu na 220˚C.
  2. Nakrájejte toustový chléb (nebo jiné pečivo, které jste vybrali) na kostky a dejte do velké mísy.
  3. Smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř a zalijeme chléb. Promíchejte a nechte máčet po dobu 10-20 minut.
  4. Přidejte klobásu a špenát a dobře promíchejte. Nalijte směs do lehce vymazané zapékací mísy.
  5. Pečeme asi 20 minut. Až bude žemlovka pěkně zlatá prostě.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem dle chuti nebo s nakrájenou zeleninou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*