Žemlovka z vánočky

Žemlovka z vánočky

Žemlovka z vánočky

Žemlovka z vánočky 4.14/5 (82.86%) 21 votes

Ingredience - co budete potřebovat žemlovku z vánočky

  • 1 vánočka,
  • 5 středně velkých jablek,
  • 250g tvarohu,
  • 2 celá vejce,
  • 2 bílky,
  • 2 vanilkové cukry,
  • Trochu cukru krystal,
  • 1 skořicový cukr,
  • 3-4 dcl mléka,
  • máslo,
  • 1-2 PL rozinek,
  • troška strouhanky

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Vánočku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Formu vymažeme máslem a posypeme trochou strouhanky.
  2. Mléko vlijeme do hrnce. Přidáme asi 1 lžíci másla, 1 vanilkový cukr, jeden žloutek. Pořádně promícháme a necháme trochu ohřát, aby bylo mléko vlažné.
  3. Do tvarohu přimícháme 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1-2 lžíce cukru, 1-2 lžíce rozinek.
  4. Vánočku namáčíme do mléka (tak aby se vánočka nasákla, ale ne příliš, aby se nerozpadala). A ukládáme na pekáč.
  5. Na to rozetřeme tvaroh. Nastrouhaná jablka. Poprášíme skořicovým cukrem. Opět vrstva vánočky. A zakryté alobalem dáme do vyhřáté trouby (cca na 180-200 stupňů) na 25-30 minut.
  6. Potom sundáme alobal a pečeme asi dalších 5 min. aby na povrchu byla žemlovka pěkně zlatavá. A na závěr navrstvíme ještě ušlehaný sníh do kterého jsme na závěr přimícháme asi 1-2 krystalového cukru, a necháme péct asi tak 5min. dokud povrch nechytí zlatavě-hnědý nádech.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*